Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Kontrola u Janušeka preukázala menšie porušenia zákona

Marian Janušek
Marian Janušek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kontrola Úradu pre verejné obstarávanie našla v spornom tendri ministerstva výstavby porušenia zákona, išlo však iba o menšie administratívne chyby. Napísali to dnes Hospodárske noviny, ktoré sa odvolali na zdroj z prostredia úradu.

Premiér Robert Fico sa podľa výsledkov kontrol ÚVO a Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) chcel rozhodnúť, či bude presadzovať odvolanie ministra Mariana Janušeka (SNS) z funkcie.

Ministerstvo výstavby v roku 2007 pridelilo zákazku na rôzne služby za 3,6 miliardy korún (podľa konverzného kurzu 119,5 milióna eur) na viaceré služby konzorciu firiem, ktorých súčasťou boli aj spoločnosti Zamedia a Avocat, údajne blízke lídrovi SNS Jánovi Slotovi. Médiá a opozícia ministrovi okrem iného vyčítali, že oznámenie o súťaži zverejnil len na niekoľko dní na nástenke na ministerstve.

Oficiálne ešte výsledok kontroly ÚVO známy nie je. Minulý týždeň úrad oboznámil ministerstvo s obsahom protokolu o vykonaní kontroly, ktorá by mala byť ukončená až po tom, čo sa vyhodnotia pripomienky ministerstva a obe strany podpíšu zápisnicu.

Janušek sa podľa denníka plánuje ku kontrole vyjadriť do dvoch týždňov. Výsledky previerky zatiaľ nezverejnil ani NKÚ, podľa denníka však aj tento úrad našiel v tendri porušenia zákona.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu