Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Potraviny prepadol s plynovou pištoľou, ukradol 40 eur

POPRAD - Policajti krátko po lúpeži chytili troch mladých Popradčanov, ktorí prepadli predavačku v potravinách. Traja mladíci - jeden 16-ročný a dvaja 18-roční sa spoločne dohodli, že prepadnú potraviny na Záhradníckej ulici v Poprade.

Ako informovala Magdaléna Fečová z prešovskej polície, 41-ročnú predavačku prepadol jeden z nich, ktorý sa zamaskoval šálom a hlavu si zakryl kapucňou bundy, vytiahol plynovú pištoľ, namieril na ňu a vyzval ju - "daj mi koruny".

Keď ho žena odmietla poslúchnuť, vyhrážanie ešte zostril. Povedal jej, "daj, lebo ťa zabijem". Poškodená mu napokon dala 40 eur. Páchateľ s lupom vyšiel von z predajne, kde ho čakal jeden z komplicov, ktorý sledoval situáciu pred predajňou a tretí, ktorý hliadkoval na chodníku.

Po lúpeži sa všetci traja vydali smerom na sídlisko Juh III. Tam ich zastihli policajti, ktorí u nich našli plynovú pištoľ s jedným nábojom a ukradnuté eurá. Páchateľov predviedli na obvodné oddelenie polície, po vypočutí ich dali do cely policajného zaistenia.

Vyšetrovateľ ich obvinil z lúpeže spáchanej formou spolupáchateľstva a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. Lúpežníkov sa podarilo chytiť vďaka občanovi, ktorý lúpež telefonicky oznámil na policajnej linke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu