Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vyhadzovač, údajný zabijak, je slobode!

TRENČÍN – Po jedenástich mesiacoch sa dostal na slobodu vyhadzovač, ktorý je obvinený zo zabitia návštevníka podniku na Prejtskej ulici v Dubnici nad Váhom. Podľa polície vlani v marci pred diskotékou dobil na smrť 21-ročného Ľuboša Višňovského. Svedkovia tvrdili, že mu vyhadzovač po bitke ešte poskákal po hlave. Vyhadzovač čelí obvineniam zo zabitia a z výtržníctva, za mrežami môže stráviť sedem až 10 rokov.

Obvinenému 22-ročnému Lukášovi P. uplynula lehota väzby a prepustili ho na slobodu. Prokuratúra nepožiadala o jej predĺženie. “Prokurátor okresnej prokuratúry v Trenčíne prepustil obvineného z väzby na slobodu, pretože vyšetrovanie v predmetnej trestnej veci bolo skončené,” uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Prokuratúra podľa jeho slov zatiaľ obžalobu nemôže podať, pretože obhajca Lukáša P. sa pre práceneschopnosť zatiaľ nezúčastnil na preštudovaní vyšetrovacieho spisu.

Ešte pred mesiacom trenčiansky okresný súd obvinenému zamietol žiadosť o prepustenie, pretože by mohol ovplyvňovať svedkov, pričom niektorí v obave o svoj život vypovedali ako utajení. Na slobodu ho nepustil ani krajský súd, ktorý pred dvoma týždňami zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu prvostupňového súdu.

Ľuboš Višňovský sa do podniku prišiel zabávať s kamarátmi, pri odchode rozbili fľašu, čo bolo údajne podnetom k brutálnemu útoku vyhadzovača. Partia chcela fľašu upratať a škodu zaplatiť, avšak Lukáš P. vec zobral do vlastných rúk a fyzicky ich napadol. Napadnutý mladík zomrel o deň neskôr v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu