Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Údajný vrah Henriety je chorý, súd pokračuje v marci

BANSKÁ BYSTRICA – Proces s mladíkom, ktorý podľa obžaloby zavraždil kusom tehly pri bývalej mestskej práčovni v Lučenci svoju priateľku, rozvedenú matku troch detí, včera odročili. Obžalovaný má totiž zdravotné problémy. Richard F. (24) z Lučenca sa teda pred banskobystrický okresný súd postaví až o mesiac. Za tento čin mu hrozí 25 rokov až doživotie.

Krajský prokurátor ho viní z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Podľa obžaloby svoju 38-ročnú priateľku Henrietu zavraždil v júni 2007 v areáli zbúraniska bývalej mestskej práčovne.

Dokazovanie v procese, ktorý sa začal v máji minulého roka, sa chýlilo ku koncu. Senát sa mal oboznámiť už iba s obrazovými záznamami a očakávali sa záverečné reči. Obžalovaný však požiadal o prerušenie, pretože zdravotne sa necíti dobre. Súd mu vyhovel a pojednávanie odročil na začiatok marca.

Tragédia sa stala 16. júna 2007 ráno. Richard s Henrietou večer pred vraždou popíjali v istom bare. Potom spolu odišli a blízko bývalej mestskej práčovne došlo medzi nimi k nedorozumeniu. Podľa obžaloby Richard zaútočil na priateľku a kusom tehly jej zasadil do hlavy najmenej dvanásť úderov. Že na útok neprežila.

Znalecké skúmanie potvrdilo, že Richard bol v čase skutku duševne zdravý. Hoci v čase skutku bol pod vplyvom drog a alkoholu, mohol svoje konanie ovládať. Vo vzorke moču obžalovaného našli znalci zvyšky metamfetamínu a marihuany. Na jeho odeve sa našli stopy krvi nebohej.

Mladík tvrdí, že je nevinný. S Henrietou v ten večer bol, ale nadránom sa rozišli a neskôr ju našiel mŕtvu. Podľa neho obžaloba je nepravdivá a vykonštruovali ju policajti. Obhajcovia považujú vyšetrovanie za jednostranné a zamerané iba na dôkazy v Richardov neprospech. Nikto neskúmal verziu, že páchateľom mohla byť aj iná osoba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu