Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Boxera súdia za pokus o vraždu na diskotéke

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE – Na košickej diskotéke Palmyra mal dobodať mladíka, ktorého pred smrťou zachránila len rýchla operácia. Po útoku ušiel zo Slovenska a do pátrania sa tak musel zapojiť aj Interpol. Policajti ho našli v Chorvátsku a dnes by sa mal znova postaviť pred súd, kde čelí obžalobe z pokusu o vraždu.

Profesionálny boxer Xhavit Visoka (35) z Kosova čelí obžalobe, podľa ktorej trikrát bodol mladého Košičana (24), príčinou bola zrejme hádka dievča. K útoku došlo ešte v októbri 2007 a dnes Kosovčan tvrdí, že všetko bolo inak.

Podľa obžaloby však v bare zaútočil na 24-ročného Dušana K. a ťahal ho von. Pred barom ho bil a nožom trikrát bodol do hrudníka, brucha a drieku.

"Napadnutý muž utrpel závažné, život ohrozujúce zranenia pečene, pľúc a brušných orgánov, nezomrel len vďaka včasnej odbornej chirurgickej pomoci," uviedla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Visoka ešte na prvom pojednávaní vyhlásil, že je nevinný. Nožom podľa neho útočil iný Albánec, ktorý bol tiež v bare. Po incidente údajne spoločne ušli zo Slovenska. Kde sa však zdržiava druhý Albánec nie je známe.

V procese už vypovedalo niekoľko svedkov vrátane napadnutého mladíka. Ten povedal, že si na útok nepamätá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu