Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

V Trnavskom kraji pribudlo 269 nezamestnaných!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

S výrobou končí senická spoločnosť Comp-let. O prácu zrejme príde všetkých 200 zamestnancov. Prepúšťať sa rozhodli aj vo firme Calearo v Šamoríne. S doteraz prepustenými pracovníkmi z iných firiem stratilo v Trnavskom kraji prácu takmer 1700 ľudí.

Hromadné prepúšťanie nahlásili ďalšie dve spoločnosti na Záhorí a juhu Slovenska. Senický výrobca kompozitných dielov na lietadlá Comp-let končí výrobu. O prácu tak príde všetkých 200 zamestnancov firmy. Podľa Úradu práce v Senici nahlásila spoločnosť hromadné prepúšťanie 82 zamestnancov koncom minulého roka. Prepúšťať bude aj firma Calearo v Šamoríne, ktorá vyrába autopríslušenstvo. Do konca marca prepustia 69 zo 177 zamestnancov.

O zamestnancov prišli v predchádzajúcich dňoch aj tri trnavské závody. Strojárska spoločnosť ZF Sachs Slovakia (76), Electronics Systems (39) a výrobca sklených vlákien Johns Manville, kde stratilo prácu až 260 ľudí. Osemsto zamestnancov dostalo výpoveď vo firme Avent a finančná kríza sa nevyhla ani piešťanským spoločnostiam ON Semiconductor a B.N.L.

 

V Trnavskom kraji pribudlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu