Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Z Bratislavy bude možné letieť aj do Pisy a Alicante

BRATISLAVA - Ponuka miest, do ktorých budú môcť cestujúci odletieť z bratislavského letiska, sa v tomto roku rozšíri o taliansku Pisu a španielske Alicante.

Umožnia to novootvorené linky írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair, oznámili dnes novinárom predstavitelia prepravcu a letiska. Napriek novým trasám však letisko očakáva, že pre svetovú hospodársku krízu odbaví menej ľudí než vlani.

Záujem o spojenie Bratislavy so španielskym letoviskom Alicante a Pisou so svetoznámou šikmou vežou majú nielen cestujúci zo Slovenska, ale aj zo Španielska a Talianska, priblížila dôvody otvorenia linky manažérka pre obchod a marketing Ryanairu Anja Seuglingová. Lietadlá budú na týchto trasách premávať dvakrát do týždňa, pričom do Pisy bude možné cestovať od 2. apríla a do Alicante od 5. júna. Prepravca predpokladá, že v tomto roku by mohlo linky využiť asi 60.000 cestujúcich. Ryanair už skôr oznámil, že do konca marca rozšíri svoju ponuku aj o lety do belgického Charleroi neďaleko Bruselu.

Riaditeľ divízie obchodu a marketingu bratislavského letiska Radek Zábranský očakáva, že nové trasy zmiernia očakávaný prepad počtu cestujúcich. Vlani podľa skorších informácií služby letiska využilo 2,22 milióna pasažierov. Takmer tri štvrtiny z nich prepravili nízkonákladové spoločnosti SkyEurope Airlines a Ryanair. Napriek ohlásenému rozšíreniu letov sa nepriaznivým dopadom hospodárskej krízy podľa Seuglingovej zrejme nevyhne ani Ryanair. Pre pokles hodnoty britskej libry očakáva znížený záujem cestujúcich z Veľkej Británie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu