Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Radičovej tím povedie Fülle, mítingy Forza

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Šéfom volebného tímu prezidentskej kandidátky Ivety Radičovej je bývalý novinár a hovorca prezidenta Rudolfa Schustera Ján Fülle. Jej mítingy bude mať na starosti majiteľ produkčného domu Forza Ján Kováčik. Ďalšími členmi volebného tímu sú Pavol Gmitter, Igor Urbančík a Simona Bubánová.

Radičová sa podľa Fülleho stane prezidentskou kandidátkou až vtedy, keď dostane o tom osvedčenie od predsedu parlamentu Pavla Pašku. Dovtedy bude vystupovať ako poslankyňa Národnej rady. Radičovej kampaň označil za mobilizačnú, aby pritiahla k voľbám čo najviac ľudí. „Čím viac ľudí príde voliť, tým bude výsledok spravodlivejší,“ uviedol.

Radičová chce 22. januára na programovej konferencii predstaviť svoje videnie ziskov a strát Slovenska, hlavných problémov a ich možných riešení. Jej kampaň zatiaľ finančne podporila SDKÚ-DS. SMK už jej finančnú podporu odsúhlasila. KDH bude o nej podľa Radičovej ešte rokovať.

Poslankyňa súčasne avizovala, že po prezidentských voľbách príde s novelou zákona o voľbách prezidenta. Niektoré ustanovenia tohto zákona sú podľa nej totiž v rozpore s ústavou. Je to napríklad obmedzenie kandidáta či porušenie práva občanov na informovanosť pred voľbami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu