Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Prvé falošné euro v Poprade?

POPRAD/PREŠOV - Krátko po zavedení eura na Slovensku sa pravdepodobne objavila prvá falšovaná bankovka v hodnote 50 eur (1506,30 koruny). Bankovkou chcel za odvoz taxíkom zaplatiť v pondelok skoro ráno jeden zo zákazníkov.

Informovala o tom dnes prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Podozrenia z falšovania platidla by podľa nej mala potvrdiť alebo vyvrátiť expertíza v Národnej banke Slovenska. Vodič si podozrivú bankovku všimol až po zaplatení, poznamenala Fečová.

Policajný vyšetrovateľ už podľa nej začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Páchateľovi za to hrozí v prípade právoplatného rozsudku najmenej trojročné väzenie. Policajti na východe Slovenska zachytili v predchádzajúcich dňoch aj podozrivú dvadsaťkorunovú bankovku (0,66 eur).

Do banky v Kežmarku ju spolu s tržbou priniesol podnikateľ zo Spiša. Na Slovensku je po prijatí eura od Nového roka možné nakupovať za koruny aj za spoločnú európsku menu euro. Po 16. januári však euro nahradí doterajšie platidlo definitívne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu