Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Aj napriek teplému počasiu sa v niektorých strediskách lyžuje

KOŠICE - Posledný víkend pred Vianocami je na Slovensku v prevádzke približne desať lyžiarskych stredísk. Dostatok snehu a dennú prevádzku majú napríklad na Donovaloch, pod Chopkom, pri Štrbskom Plese či v Ždiari.

Na svahoch je od 15 do 80 centimetrov mokrého snehu, informovala ČTK Ľubica Styková z informačného portálu Holidayinfo. Otvoreniu väčšieho počtu stredísk bráni teplé počasie.

"V týchto dňoch v niektorých strediskách ubudlo pre teplé počasie päť až desať centimetrov snehu, lyžovačka však trvá," uviedla Styková. Už počas blížiaceho sa víkendu by sa malo začať lyžovať aj v strediskách, ktoré zatiaľ sezónu nezačali. Spustenie prevádzky má na blížiaci sa víkend naplánované napríklad lyžiarske centrum Plejsy, kde však otvoria len svahy v hornej časti strediska. Od piatku sa bude opäť lyžovať aj na Čertovici, na Štrbskom Plese pribudne do prevádzky lyžiarsky svah Solisko.

"Sezóna je zatiaľ veľmi biedna, je veľmi teplo, ak nepríde v najbližších dňoch ochladenie, umelý sneh neudržíme," povedal riaditeľ Skicentra Ždiar Marián Bekeš. Stredisko je zatiaľ spolu so Štrbským Plesom jediným otvoreným centrom vo Vysokých Tatrách. Aj preto zatiaľ chodia návštevníci na lyžovačku skôr ojedinele.

Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu bude na Slovensku počas víkendu prevažne zamračené. Na horách by však mohlo pribudnúť niekoľko centimetrov nového snehu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu