Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico: Novinári sú idioti, kšeft pre J&T dá ľuďom prácu!

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico dnes novinárov viacerých denníkov označil za idiotov. Urobil tak na tlačovej konferencii po rokovaní vlády, počas ktorej novinárom z denníkov Sme, Pravda, Nový čas a Hospodárske noviny vyčítal, že vraj nepravdivo informujú o vláde. Pobúrilo ho napríklad informovanie o jeho návšteve Vietnamu.

Podľa Fica bola kedysi komunistická tlač ústretovejšia k disidentom, ako je dnešná tlač k jeho vláde. „Hulvátskym, idiotským spôsobom atakujete vládu Slovenskej republiky,“ vyhlásil. „My sme tam zase prišli poslední, všetci sú tam. A idiot napíše, že idem robiť kšeft pre J&T", komentoval článok v dnešnej Pravde. Dodal, že tento „kšeft“ znamená prácu pre 2 200 ľudí v SES Tlmače na desať rokov. Fico povedal, že sa bude sťažovať na médiá a podnikne aj právne kroky.

Denník Pravda dnes napísal, že Fico vybavoval vo Vietname zákazku pre finančnú skupinu J&T, ktorá kontroluje výrobcu kotlov SES Tlmače. Podnik sa spolu s ďalšími firmami snaží získať v krajine mnohomiliardovú zákazku. Pravda pripomenula Ficovo skoršie tvrdenie, že "má rád finančných žralokov z J&T ako koza nôž".

Údajné prekrúcanie faktov a zavádzanie verejnosti premiér médiám vytýkal už dávnejšie. Vláda sa dostala do sporu s médiami aj pri príprave kontroverzného tlačového zákona, ktorým sa redakcie musia riadiť od júna. Zákon vyvolal kritiku medzinárodných organizácií, ale aj protesty novín na ich titulných stranách. Zaviedol totiž povinnosť tlače a agentúr uverejňovať nielen opravy, ale aj odpovede dotknutých osôb na ich články. Fico sa pre články tiež sám súdi s viacerými médiami, v civilných sporoch od nich požaduje ospravedlnenie a odškodné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu