Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Roháča chcú vypočuť aj naši policajti, dôvody neuviedli

Jozef Roháč
Jozef Roháč

BRATISLAVA - Slováka Jozefa Roháča, ktorého cez víkend zadržali v Čechách, chcú do rúk naši policajti. Potvrdil to hovorca policajného prezídia Martin Korch: "Robíme operatívne a procesné úkony, aby sme mohli požiadať o jeho vydanie na Slovensko."

Polícia ho chce vypočuť aj v prípade, že by bol vydaný do Maďarska, kde mu hrozí doživotie. Či sa polícia zaujíma o Roháča v súvislosti s iným prípadom, ako vraždou Róberta Remiáša, Korch nešpecifikoval, rovnako ako ani dĺžku trvania procesných úkonov. Korch ďalej uviedol, že slovenská strana po Roháčovi stále pátrala, keďže existoval európsky zatykač, ktorý vydalo Maďarsko.

Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry René Vanek uviedol, že "trestné stíhanie Roháča bolo v kauze Róberta Remiáša zastavené 6. septembra 2006, pretože nebolo preukázané, že spáchal tento skutok. Po tomto dátume nebol za obvod Krajskej prokuratúry Bratislava žiadaný na menovaného žiaden zatykač". Zrušenie zatykača z roku 1999 v roku 2002 potvrdil aj Korch. Česká polícia zatkla Roháča len na základe európskeho zatykača, ktorý vydalo Maďarsko, kde mu hrozí za zabitie a nedovolené držanie výbušniny doživotný trest.

Auto s Roháčom zastavila cez víkend v Prahe hliadka mestskej polície, pri dychovej skúške mu namerali 1,13 promile alkoholu. "Muža odovzdali policajtom, ktorí pri kontrole jeho dokladov mali pocit, že ide o falzifikát," povedal Hulan. Českí policajti kontaktovali policajného splnomocnenca slovenskej ambasády a na základe preverovania zistili, že tieto doklady na Slovensku neboli nikdy vydané. Po približne desiatich hodinách sa polícii podarilo zistiť totožnosť zadržaného muža. Prácu policajtom sťažovalo aj to, že zadržaný muž nespolupracoval. Česká polícia o zatknutí Roháča informovala obe krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu