Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čínsky lekár Danyang Jia: Akupunktúrou náš rod lieči už 200 rokov!

Patrí do známeho rodu, ktorý lieči akupunktúrou už vyše 200 rokov. Zobraziť galériu (2)
Patrí do známeho rodu, ktorý lieči akupunktúrou už vyše 200 rokov.

KOŠICE - Akupunktúrne ihly a pôsobenie energie - to sú hlavné pracovné nástroje čínskeho lekára Danyanga Jia (34), ktorý na pár dní prišiel i na Slovensko. Pomáha nielen prominentným českým politikom a športovcom, ale i slovenským politickým špičkám či pretekárovi Nikimu Laudovi.

Patrí do známeho rodu, ktorý lieči akupunktúrou už vyše 200 rokov. Jeho prapradedo bol osobným lekárom čínskeho cisára. On momentálne už takmer rok pôsobí v Prahe.

"Akupunktúre sa venujeme už pokolenia. Dedíme znalosti našich predkov. Mňa zasvätil do jej tajov otec, ja zasa svojho syna. Mám i dcéru, ktorá žije v Austrálii. Tiež ovláda akupunktúru, no iba v tej miere, aby vedela pomôcť sebe a svojim najbližším," tvrdí otec Danyanga - Yuliang Jia (65).

Danyang od vlaňajšieho novembra lieči hokejistov Sparty Praha, predtým pôsobil ako lekár vo futbalovom klube Bayern Mníchov. "Mená klientov si veľmi nepamätám. Skôr ich problémy. Liečil som Bartečka, Špilára, Engeho, Davida Coultharda i Nikiho Laudu a mnoho ďalších," spresňuje. Tvrdí, že každá práca má svoje špecifické ochorenia. U športovcov sú to zranenia. U politikov či podnikateľov zasa stres a tým i bolesti hlavy, tráviace problémy, nespavosť.

"Tým trpia aj slovenskí politici. Bolo ich u mňa dosť. Chodievajú aj so svojimi rodinnými príslušníkmi," dodáva Danyang Jia. Naše politické celebrity však nekonkretizoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu