Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Od pondelka si 588 havárií vyžiadalo päť obetí

BRATISLAVA - Od pondelka zaevidovali policajti na cestách 588 dopravných nehôd, vyžiadali si päť obetí, 14 ľudí sa zranilo ťažko a 58 je ľahko zranených. Materiálne škody presiahli 40 miliónov korún (1 327 757 €).

Tragická nehoda sa stala v noci z nedele na pondelok na diaľnici D2 pri Malackách. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Viktor Plézel, 36-ročný vodič Felicie dostal pravdepodobne po zrážke s diviakom šmyk a narazil do kamióna, ktorý po zrážke s divou zverou stál v odstavnom pruhu. Feliciu následne odhodilo do priekopy, kde sa prevrátila na strechu. Jej vodič zomrel na mieste.

V pondelok podvečer v Bojniciach vodič Land Roveru neprispôsobil rýchlosť, dostal šmyk a vyšiel na chodník kde zrazil 54-ročného chodca. Ten zomrel na mieste.

V utorok večer v obci Viničné v Pezinskom okrese zrazil vodič BMW cez cestu prechádzajúceho 49-ročného chodca. Muž zomrel po prevoze do nemocnice. Vodičovi zistili 0,47 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte asi jedno promile. V utorok v noci na diaľnici D1 pri obci Važec v okrese Liptovský Mikuláš vodič nákladiaku zozadu narazil do Renaultu Scenic, ktorý bol odstavený pre poruchu v odstavnom pruhu. Náraz sa stal osudným pre 23-ročného mladíka, ktorý sedel v stojacom aute, ďalší dvaja muži sa ľahko zranili.

V stredu podvečer pri obci Brekov v okrese Humenné sa vodič Audi dostatočne nevenoval riadeniu a zrazil v strede cesty stojaceho 47-ročného muža, ktorý zomrel po prevoze do nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu