Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Prokopovič vyzýva Vážneho k náprave situácie v doprave

Podpredseda SDKÚ-DS Pavol Prokopovič
Podpredseda SDKÚ-DS Pavol Prokopovič

BRATISLAVA - Exminister dopravy, dnes poslanec NR SR Pavol Prokopovič vyzval súčasného šéfa rezortu Ľubomíra Vážneho, aby okamžite prijal opatrenia na nápravu situácie, ktorá vznikla pre opravu diaľničných úsekov v hlavnom meste.

Zároveň ho vyzval, aby zabezpečil koordináciu medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou a ministerstvom dopravy a zvážil aj personálne zmeny na vysokých postoch v NDS i ministerstve. „Ja by som neváhal urobiť zmeny na najvyšších miestach v NDS a MDPT,“ vyhlásil pred novinármi.

Prokopovič tvrdí, že mu od rána volajú pre dopravnú situáciu v Bratislave aj neznámi ľudia. Podľa neho tu už nejde o kolaps dopravy, ale sabotáž. Zároveň sa opýtal, prečo NDS nepristúpila k opravám vozovky v lete alebo počas posledných voľných dní.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) nie je podľa hovorcu Marcela Jánošíka inštitúciou, ktorá by mala regulovať dopravu počas opráv diaľničných úsekov v hlavnom meste. Takúto kompetenciu má podľa neho polícia. Na vstupoch do Bratislavy z diaľnice sa tvorili 1,5-hodinové kolóny, ktoré podľa dispečingu Stella centra siahali v rannej špičke prakticky až po Senec.

Na hlavných dopravných tepnách v meste, kam smeruje doprava zo Senca či Trnavy, boli polhodinové kolóny. Projekt opravy úseku diaľnice medzi Mierovou ulicou a Prístavným mostom podľa hovorcu NDS schválilo ministerstvo dopravy aj polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu