Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Štát uzatvorí s STV a SRo zmluvy o vysielaní a financovaní ich programu

Slovenský rozhlas
Slovenský rozhlas

BRATISLAVA - Štát by mal s verejnoprávnymi vysielateľmi uzavrieť štvorročné zmluvy zamerané na tvorbu, výrobu, vysielanie a financovanie ich programu. Prvá z nich bude pripravená na roky 2010 až 2013.

Podnetom na tento krok je podľa Ministerstva kultúry SR vývoj a charakter mediálneho prostredia na Slovensku, v dôsledku čoho nemajú Slovenská televízia a Slovenský rozhlas dostatok prostriedkov na to, aby v dlhodobom časovom horizonte realizovali kvalitný pôvodný program. Návrh koncepcie zmlúv medzi štátom a verejnoprávnymi vysielateľmi o obsahoch, cieľoch a zabezpečení služieb verejnosti v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania predložil rezort kultúry do pripomienkového konania.

Poskytnuté peniaze budú účelovo viazané a v prípade, že ich rozhlas a televízia nedajú na predmetný účel, musia ich vrátiť. Rovnako sa zaviažu k tomu, že každý rok vypracujú správu o plnení zmluvného záväzku a vyúčtujú ministerstvu kultúry, ako a kam použili poskytnuté financie.

V súvislosti s uzatvorením zmlúv treba novelizovať zákony o Slovenskom rozhlase a Slovenskej televízii. Ministerstvo upozorňuje, že v prvom rade sa musí rozšíriť pôsobnosť Rady STV a Rozhlasovej rady, ako aj dozorných komisií v nadväznosti na prípravu týchto dokumentov a kontrolu ich plnenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu