Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Prokuratúra začala stíhať za údajné zneužitie policajného systému

Vladimír Palko
Vladimír Palko (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vojenská prokuratúra začala trestné stíhanie za údajné zneužitie policajného systému na sledovanie mobilných telefónov.

Napísali to dnes Hospodárske noviny, konkrétna osoba v prípade obvinená nebola. Podnet na prokuratúru podal exminister vnútra Vladimír Palko, ktorý v máji z manipulácie so zariadením obvinil policajného viceprezidenta Michala Kopčika.

"Stíhanie bolo začaté vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa," povedala bez bližších podrobností hlavná referentka vyššej vojenskej prokuratúry v Trenčíne Lenka Šuchorová.

Kopčik si podľa skoršieho tvrdenia exministra Palka nechal začiatkom apríla vysvetliť, ako sa používa zariadenie na lokalizáciu mobilov, hoci na jeho používanie vraj nemal právo. Niekoľko dní po tom technik pri kontrole zariadenia údajne zistil, že sa v ňom nachádzajú údaje o 75 číslach mobilných telefónov, ktoré sa nesledovali v rámci legálnej akcie ani v rámci testov. Minister vnútra sa následne Kopčika zastal.

Hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš na rozhodnutie vojenskej prokuratúry reagoval, že stíhanie bez konkrétnych obvinení slúži "len na preskúmanie určitých okolností".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu