Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

AKTUÁLNE O predsedu Hlasu – SD bojujú už len dvaja ministri! Pellegrini zisťuje nálady v strane

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA – O novom predsedovi koaličného Hlasu – SD sa rozhodne už tento piatok. Kým pred pár týždňami sa hovorilo o štyroch menách, teraz zostali len dvaja horúci favoriti. Jeden z nich by sa mal posadiť na stoličku po Petrovi Pellegrinim, ktorý sa 15. júna stane prezidentom Slovenskej republiky.

Peter Pellegrini sa už niekoľko dní stretáva s členmi svojej strany naprieč Slovenskom a zisťuje, kto by bol jeho najvhodnejším nástupcom. Kým po prezidentských voľbách sa skloňovali štyri mená ministrov: Richarda Rašiho, Matúša Šutaja Eštóka, Erika Tomáša a Denisy Sakovej, dnes sú v hre len dvaja z nich. A to generálny manažér strany a zároveň minister vnútra Matúš Šutaj Eštók. Druhým favoritom je šéf rezortu práce Erik Tomáš. Ten sa podľa posledného prieskumu agentúry FOCUS stal najdôveryhodnejším ministrom súčasnej vlády Roberta Fica.

Podľa viacerých zdrojov zakladateľ strany Hlas – SD Peter Pellegrini preferuje na post predsedu svojho dlhoročného súputníka Matúša Šutaja Eštóka.  Definitívne rozhodnutie padne už tento piatok na Predsedníctve Hlas – SD a 1.júna bude jeden z nich zvolený za nového predsedu.

Viac o téme: Peter PellegriniErik TomášMatúš Šutaj EštokHlas-sociálna demokracia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu