Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Silná prietrž mračien spôsobila viaceré problémy

Smršť zobrala so sebou aj strechu bytovky Zobraziť galériu (33)
Smršť zobrala so sebou aj strechu bytovky

Silné búrky zasiahli všetky kúty Slovenska. Najčastejšie museli hasiči zasahovať kvôli popadaným stromom.

Trenčín
Hasiči zasahovali dnes v noci na viacerých územiach Trenčianskeho kraja. Následkom silnej búrky a vetra odstraňovali spadnuté stromy.

Priamo v Trenčíne zasahovali pri spadnutých stromoch trikrát. Dva odstraňovali ešte pred polnocou a jeden po polnoci. Prvý výjazd bol priamo na Piaristickej ulici, kde strom spadol na dve autá. Hasiči boli privolaní i k vytápaniu pivnice v rodinnom dome. Nakoniec však nezasahovali, keďže situáciu vyriešili majitelia sami a zásah nebol potrebný.

Dubnickí hasiči odstraňovali stromy pri Košeckom Podhradí a v Kameničanoch a hasiči z Púchova mestskej časti Ihrište a v obci Mestečko. Pri jednom spadnutom strome zasahovali aj ich kolegovia z Považskej Bystrice.

Podľa informácií hasičov nebol nikto zranený. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Miloslav Tužinský.

Banská Bystrica
Intenzívnejšie búrky, ktoré po polnoci zo stredy na štvrtok zasiahli niektoré oblasti Banskobystrického kraja, nespôsobili väčšie škody.

Veľa práce nemali ani hasiči. Do rána zasahovali pri odstraňovaní následkov búrok iba príslušníci z Hasičskej stanice Krupina. Tých dvakrát privolali k Ladzanom, kde na štátnu cestu padlo postupne do desať stromov, ktoré komunikáciu zatarasili, informoval dnes TASR operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene Vladimír Vrana.

Trnava
Silný nárazový vietor a búrka spestrili stredajšiu nočnú službu hasičov v Trnavskom kraji. Najviac postihnutými boli okresy Dunajská Streda a Galanta a čiastočne aj trnavský región. Spolu vyšli príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) k 22 nahláseným prípadom, išlo hlavne o spadnuté stromy, ktoré skrížili cesty.

V Dunajskostredskom okrese ich museli odťahovať a popíliť 24, okrem iného v Dunajskej Lužnej, Michale na Ostrove, Veľkom Blahove, Veľkých a Malých Dvorníkoch a ďalších obciach. Obyvatelia začali nahlasovať udalosti až po 23. hodine, poslednýkrát vyšli hasiči na zásah o pol druhej ráno. V okrese Trnava, kde fúkalo naviac pri obciach Cífer a Majcichov, až pred treťou. Väčšie materiálne škody nie sú hlásené, k ujme na zdraví neprišlo.

TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.

Bratislava
Bratislavskí hasiči vykonali doposiaľ 65 výjazdov kvôli nočnej búrke a silnému vetru. TASR o tom informovalo operačné stredisko Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy.

"K ničomu vážnemu nedošlo, že by bol niekto zranený či prišiel o život," uviedol pre TASR Miroslav Kubín z operačného strediska. Väčšinou išlo podľa jeho slov o popadané stromy na cestách a elektrickom vedení. Stromy padali aj na autá.

Jediný vážny problém sa vyskytol v Senci, kde vietor z bytovky strhol strechu. Tá následne poškodila aj jedno auto, informovala dnes o tom agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Škody, ktoré búrka napáchala, sa budú preverovať aj počas dnešného dňa. Nižšie nájdete zábery zo včerajšej búrky v Bratislave.

Čitatelia bleskoviek nám môžu svoje fotografie či videá včerajšej búrky posielať na e-mailovú adresu tipy@bleskovky.sk.



Búrka v priamom prenose
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu