Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na území Žilinského kraja policajti odhalili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

ŽILINA - Policajti uplynulý týždeň v Žilinskom kraji odhalili 22 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku nad jedno promile malo osem z nich, u 14 bola hodnota pod jedno promile. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

archívne video

Dopravno-bezpečnostná preventívna akcia v Košiciach sa zamerala na odhalenie vodičov pod vplyvom alkoholu (Zdroj: TASR/František Iván)

"Traja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Dychovej skúške sa odmietli podrobiť dvaja vodiči. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 33 vodičov nemotorových vozidiel," doplnila Kremeňová.Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobil v sobotu (13. 4.) popoludní 37-ročný ukrajinský vodič Peugeotu na miestnej komunikácii v Strečne. "Vodič prednou časťou auta narazil do zaparkovaného motorového vozidla Renault a pokračoval v jazde. Z miesta nehody odišiel bez splnenia si povinností účastníka dopravnej nehody," priblížila Kremeňová.

Muža v krátkom čase podľa nej policajti vypátrali v Strečne. "Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,39 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,90 promile. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo," ozrejmila s tým, že muž už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia v tejto súvislosti apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkoholu a šoférovania podľa nej nikdy nie je správne riešenie.

Viac o téme: Alkohol za volantomVodičiPolícia Žilinský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu