Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Polícia zverejnila brutálne detaily týrania! Deti pri Trnave mali zažívať horor: Bitky reťazami, zámky aj na chladničke

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA – Bili ich reťazami, držali o hlade?! Trnavská polícia má na stole hrôzostrašný prípad týrania, ktorého sa mali dopustiť rodičia na svojich štyroch deťoch. Prípad vyšetrujeme ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva.

archívne video 

Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Políciu na prípad upozornila škola v okrese Trnava, ktorú dve zo štyroch z detí navštevovali. Najstarší, 12 ročný syn, mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele. „Pri výsluchu policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať dlhšie, min. od roku 2020 a otec ich mal biť aj 3-krát do týždňa. Za trest ich mal biť reťazou, remeňom, rukou, zamykať spolu s ostatnými súrodencami vo veku 8, 5 a 3 roky v izbách na zámok a zámky našli policajti aj na chladničke. Ak mali deti neposlúchať, mali byť údajne aj 24 h hladné a počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich,“ uviedla polícia. Hoci k bitkám malo dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila. Konanie rodičov sa na deťoch malo podpísať nielen na fyzickom ale aj psychickom zdraví.

Polícia zverejnila brutálne detaily
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Obaja rodičia sú už v rukách polície. Ihneď po oznámení školy kontaktovali vyšetrovatelia aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora polícia zadržala podozrivé osoby, 32 ročnú mamu a 47 ročného otca. „Tí skončila v cele policajného zaistenia a krátko na to ich vyšetrovateľ oboch obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na závažnosť konania zároveň predložil návrh na podnet, aby boli obaja stíhaní väzobne. S podaným návrhom sa sudca stotožnil, a obe osoby boli hliadkami eskortované do ústavu na výkon väzby. Obvineným môže za takéto konanie hroziť v zmysle zákona strata slobody na 7 až 15 rokov,“ ozrejmila polícia.

Polícia zverejnila brutálne detaily
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Všetky deti boli rodičom odobraté. Staršie tri deti skončili v detskom domove a najmladšie z nich, 3 ročný chlapček, bude pravdepodobne umiestnený do profesionálnej rodiny. „V zmysle zákona o rodine je okrem iného aj to, že rodičia majú právo použiť pri výchove dieťaťa primerané výchovné prostriedky tak, aby nebolo ohrozené zdravie, dôstojnosť, duševný, telesný a citový vývoj dieťaťa,“ pripomenuli.

Viac o téme: DetiTýranieRodičiaPolícia Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu