Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nechutný prípad na Záhorí! Počas hádky vyhodil priateľkinho miláčika von oknom: Pes pád z tretieho poschodia prežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Skutočne nechutný prípad rieši bratislavský vyšetrovateľ. Muž mal po hádke so svojou priateľkou vyhodiť z tretieho poschodia kríženca rasy Bersnký salašnícly ovčiak a Bordenská kólia. Pes, ako zázrakom brutálny pád prežil.

Len 9-mesačného psíka mal muž po hádke s priateľkou vyhodiť z 3. poschodia. "Vyšetrovateľ oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie 35-ročnému mužovi zo Senice pre trestný čin týranie zvierat. Obvinený mal z okna bytu nachádzajúceho sa na 3. poschodí, počas hádky s priateľkou, vyhodiť jej 9-mesačného psa," informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

archívne video

V bytovke v Trebišove sa v noci zrútila podlaha, k zraneniam nedošlo (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Išlo o kríženca rasy Bernský salašnícky ovčiak a Borderská kólia. Psík utrpel po páde vážne zranenia a okamžite bol prevezený k veterinárovi. Podľa neho by bez poskytnutia urgentného chirurgického zákroku pes uhynul. 

Polícia sa začal prípadom zaoberať. "Obvinený svojim konaním porušil zákaz týrania zvierat podľa zákona o veterinárnej starostlivosti a teda úmyselne týral zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, spôsobil mu neprimeranú bolesť, poranenie alebo utrpenie a to na mieste prístupnom verejnosti. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodali muži zákona.

Viac o téme: PesTýraniePolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu