Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd s Miroslavom Vlčekom v kauze vraždy exmanželky pokračuje viacerými výsluchmi

Miroslav Vlček
Miroslav Vlček (Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh )

PEZINOK - Súdny proces s obžalovaným Miroslavom Vlčekom v kauze vraždy jeho exmanželky pokračuje v pondelok na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku výsluchom svedkov a znalca z odvetvia kynológie. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR Daniel Lipšic podal na Miroslava Vlčeka vlani v septembri obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav Vlček si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť najmä pomsta.

archívne video

Brífing špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica (Zdroj: Topky/Maarty)

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel Lipšicovmu návrhu a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb.

Viac o téme: VraždaExmanželkaKauzaSúd Miroslav VlčekVypočúvanie svedkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu