Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pri domoch na strednom Slovensku natočili na VIDEO medveďa: TU si treba dávať veľký pozor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Počet stretov medveďa hnedého s človekom sa neustále zvyšuje. Na ďalšieho medveďa, ktorý sa pohyboval v blízkosti rodinných domov, upozornila obec Horná Mičiná v banskobystrickom okrese. Obec obyvateľov upozorňuje aby sa vyhli lokalite Skalnavá alebo zvýšili opatrnosť.

Slovensko za posledný mesiac zaznamenalo hneď niekoľko útokov medveďa. Dokonca sa jedna zo šeliem pohybovala na pravé poludnie priamo po centre mesta Liptovský Mikuláš a zranila päť ľudí. Niet sa preto čomu diviť, že akonáhle obce spatria čo i len v blízkosti obydlí medveďa okamžite varujú svojich obyvateľov, aby si dávali pozor.

Jednou z takýchto obcí je aj Horná Mičiná, ktorá sa nachádza na strednom Slovensku. Šelma tam mala byť spozorovaná v utorok 9. apríla v blízkosti rodinných domov v lokalite Skalnavá.

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

"Milí spoluobčania, vedenie obce informuje, že intenzívne komunikuje so Zásahovým teamom pre medveďa hnedého z Banskej Bystrice. Hneď po nahlásení výskytu medveďa monitorovali, zahnali späť do prírody (smer Šalková) a dnes inštalujú fotopasce. Následne jeho správanie vyhodnotia. Ďakujeme za zachovanie opatrnosti,“ napísala obec.

Viac o téme: Horná MičináMedveď hnedý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu