Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Medvedica s mladými prekvapila lesníkov na Poľane: Celé sa to zvrtlo... Postrelený kolega!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Karin Ošvárthová, Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Ďalší stret s medveďmi. Tentoraz prekvapili dvoch zamestnancov Štátnej ochrany prírody v nedeľu. V lesoch nad Kyslinkami na Poľane sa v lesnom poraste objavila medvedica aj s dvoma mláďatami a po tom, čo sa k nim medvedica rozbehla, jeden z nich použil zbraň. Ňou však nešťastne zasiahol kolegu, ktorého museli previezť do nemocnice. Okolnosti incidentu vyšetruje polícia.

O prípade ako prvé informovali noviny.sk. Všetko sa to odohralo ​na Poľane, kde služobne starší z kolegov toho mladšieho zaškoľoval. V lesnom poraste zbadali medvedicu s dvomi mláďatami. "Medvedica sa mala rozbehnúť a jeden zo zamestnancov vystrelil," informovala TV Joj hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Medvedica s mladými prekvapila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Karin Ošvárthová)

Banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti v pondelok doplnila, že k stretu došlo v nedeľu v dopoludňajších hodinách. "Keď sa zviera priblížilo na približne 7 metrov jeden zo zamestnancov na medvedicu vystrelil. Za presne doposiaľ neobjasnených okolností došlo k strelnému poraneniu jeho kolegu. Podľa dostupných informácií ide o poranenie nohy v oblasti lýtka. Prípad zadokumentovali kolegovia z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene," informuje s tým, že bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Muž strieľal so zbraňou, ktorú mal v legálnej držbe. Zbraň aj náboje k zbrani boli od držiteľa vydané do trestného konania.

Medvedica s mladými prekvapila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Obyvatelia do lesa už radšej nechodia

Medvede na Poľane nie sú však podľa domácich ničím zriedkavým a do lesa už radšej nechodia. "Ani na hríby, ani na turistiku. Je tu toho veľa," povedala pre TV Joj obyvateľka Hrochote, ktorej súčasťou je osada Kyslinky. Podľa poľovného hospodára Dušana Malatinca medvede málo spali. "Vyťahujú sa z brlohov, medvedice s malými začínajú chodiť k ľuďom," dodal.

archívne video

Vyjadreni Kuffu k situácii s medveďmi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: StreľbaPoľanaKyslinkyMedveďe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu