Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Poluvsie malo v prvom kole najvyššiu účasť, v druhom očakávajú menšiu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

POLUVSIE - Volebnú účasť takmer 70 percent, ktorá bola zároveň najvyššia v okrese Prievidza, mali počas prvého kola prezidentských volieb v Poluvsí. Tamojšia okrsková volebná komisia odhadla, že túto sobotu bude oproti prvému kolu o niečo nižšia.

V prvom i druhom kole volieb prišiel k urne i Vladimír, podľa ktorého pomerne vysoká účasť v obci hovorí o zodpovednosti voličov. "Od prezidenta očakávam, aby vytvoril rovnováhu," uviedol Vladimír. "V Poluvsí sú uvedomelí občania, ktorí si dokážu uplatniť svoje volebné právo a svoj názor," komentoval volebnú účasť Jozef. Podľa svojich slov chce voliť kandidáta, ktorý mu vyhovuje.

video 

Voľby na rómskom sídlisku Luník IX (Zdroj: TASR/František Iván)

Nápor voličov zaznamenala komisia ráno

Predseda okrskovej volebnej komisie Martin Drexler je súčasťou komisie už 12 rokov. "Z mojich skúseností môžem povedať, že naši občania sú disciplinovaní a zodpovední," zhodnotil Drexler účasť v prvom kole. Počas tejto soboty podľa neho zaznamenala komisia nápor voličov ráno, prišli v tomto čase z dôvodu aktivít v obci. "Medzi voličmi v ranných hodinách boli i naši členovia dobrovoľného hasičského zboru, ktorí majú počas roka na starosti bezpečnosť a zdravie osôb, ako i ochranu majetku. Dnes si dopriali výlet a išli sa kultúrne vyžiť," priblížil Drexler.

Okrsková volebná komisia podľa neho však registruje nižšiu účasť oproti minulému kolu. "Aj celkovo očakávam nižšiu účasť oproti prvému kolu," doplnil. V Poluvsí je vo voličskom zozname zapísaných 453 ľudí, svoj hlas vo volebnej miestnosti odovzdalo i niekoľko občanov s hlasovacím preukazom, dodal Drexler. Vo volebnom obvode Prievidza, pod ktorý spadá i okrem Prievidzského okresu i okres Partizánske, môžu v sobotu voliči odovzdať svoj hlas jednému z kandidátov v 183 okrskoch. Z toho 133 vytvorili v okrese Prievidza a 50 v okrese Partizánske. Zúčastniť sa na voľbách tam môže približne 143.000 oprávnených voličov.

Viac o téme: účasťPrezidentské voľby 2024Poluvsie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu