Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Martin (14) a Jozef (15) sa po sviatkoch do školy nevrátili: Skončili v cele! Neuveriteľné, čoho boli schopní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Po veľkonočných prázdninách sa do školy nevrátil 14-ročný Martin B. a ani 15-ročný Jozef L., obaja z Bratislavy. Dôvodom je, že sa obaja momentálne nachádzajú v cele a čelia obvineniu zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva a zločinu vydierania. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

archívne video

Cudzinecká polícia v Prahe zachraňovala dieťa v okne (Zdroj: Policie ČR)

"Podľa doposiaľ zistených informácií mali menovaní uplynulý piatok (29. 3.) poškodeného chlapca nútiť k ospravedlneniu, za ich predošlé nedorozumenie, a taktiež mu mali pod hrozbou zabitia prikázať odovzdať im finančnú hotovosť," približuje Šimunková.

Tým sa to však nekončilo a následne o dva dni (31. 3.) mal na ulici Jána Stanislava v Bratislave 14-ročný Martin B. ďalšieho poškodeného chlapca ohrozovať airsoftovou zbraňou značky Glock 19. "15-ročný Jozef L. mal voči tomuto poškodenému vytiahnuť slzný sprej. Poškodenému po vyhrážkach mali následne zobrať cez plece prevesenú kapsičku," dodáva.

Martin (14) a Jozef
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Obaja menovaní boli v pondelok (1. 4.) obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na príslušný útvar Policajného zboru. "Po vykonaní potrebných úkonov boli prevezení do cely policajného zaistenia," konštatuje Šimunková s tým, že zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV bol spracovaný podnet k ich väzobnému stíhaniu.

Trestný zákon považuje za zbraň aj repliku a napodobeninu

V súvislosti s uvedeným prípadom polícia pripomína, že Trestný zákon považuje za zbraň aj repliku zbrane a napodobeninu zbrane. "To znamená, že ak páchateľ pri konaní voči poškodenej osobe použitie čo i len ,,hračkársku zbraň“, je jeho čin v zmysle Trestného zákona posudzovaný ako trestný čin spáchaný so zbraňou," varuje.

Šiminková dodáva, že aj keď Trestný zákon prihliada na vekovú hranicu, je potrebné si pamätať, že pri dovŕšení štrnásteho roku veku vzniká trestná zodpovednosť.

Viac o téme: VyhrážanieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu