Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anonym zverejnil fotky zohaveného tela mŕtvej turistky z Demänovskej doliny! Majú dokazovať útok medveďa

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Minulý týždeň Slovenskom otriasol prípad, pri ktorom napadol medveď v Demänovskej doline pár z Bieloruska. Muž (29) stret so zvieraťom prežil. Žena (†31), ktorú medveď prenasledoval, po páde strmým terénom zomrela. Po necelom týždni unikli na internet fotografie zohaveného tela nebohej turistky.

Minulý piatok (15. 3.) bolo v podvečerných hodinách bolo na tiesňovú linku oznámené, že v Nízkych Tatrách došlo k stretu dvoch osôb s medveďom. Muž (29) so ženou (31) z Bieloruska sa po strete s medveďom rozutekali každý iným smerom a podľa dostupných informácii od nahlasovateľa, medveď mal prenasledovať ženu, ktorá mužovi zmizla z dohľadu.

Medveďom prenasledovaná žena sa nachádzala pod strmým terénom, žiaľ už bez známok života
Zobraziť galériu (3)
Medveďom prenasledovaná žena sa nachádzala pod strmým terénom, žiaľ už bez známok života  (Zdroj: Facebook/HZS)

"Po krátkom čase služobný pes označil miesto pod skalným prahom, kde sa po páde strmým terénom nachádzala medveďom prenasledovaná žena, žiaľ už bez známok života. Medveď sa v tom čase nachádzal v ich blízkosti, našťastie sa ho podarilo za pomoci služobného psa, kriku a varovného výstrelu príslušníka PZ SR zahnať," informovala Horská záchranná služba k prípadu. Žena si pri náraze si poranila hlavu a zomrela na zlyhanie nervového systému.

S mužom nadviazali zvukový kontakt a druhá skupina záchranárov ho našla uviaznutého nad skalným prahom. Minister životného prostredia Tomáš Taraba k prípadu uviedol, že medveď mal krvavú papuľu, čo je podľa neho aj na kamerách.

Na internete sa šíria fotografie 

Po necelom týždni od hroznej udalosti sa na internete začali šíriť fotografie nebohej ženy. Na snímkach vidieť doráňanú ženu so zakrvavenou hlavou a so známkami po útoku medveďom. Kto zverejnil snímky z miesta nálezu zatiaľ nie je jasné. 

Anonym zverejnil fotky zohaveného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Štátna ochrana prírody SR v reakcii pre Topky uviedla, že so zverejnenými fotkami nemá nič spoločné. Táto organizácia Ministerstva životného prostredia považuje takéto zverejnenie fotografií z miesta tragického nálezu "za nešťastný". 

Vo veci sme oslovili aj Zásahový tím pre medveďa hnedého a Horskú záchrannú službu.

Viac o téme: Medveďútok Nízke TatrySinnáDemäňovská dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu