Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bleskový PRIESKUM! Slováci rozhodli: V najsledovanejšom dueli Korčok vs. Pellegrini vyhral TENTO muž

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Celé Slovensko čakalo na predvolebnú diskusiu dvoch najsilnejších kandidátov na prezidenta Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka. Ich včerajšia diskusia na Markíze sa stala najsledovanejšou reláciou. Spoločnosť SANEP tesne pred voľbami uverejnila prieskum. Vieme, kto sa stal lídrom debaty.

Slováci v bleskovom prieskume spoločnosti SANEP, ktorý zverejnil portál TA3, rozhodovali o tom, koho považujú za víťaza včerajšieho kľúčového duelu na Markíze. Viac ako 60% ľudí uviedlo ako víťaza duelu lídra strany Hlas-SD a súčasného predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Petra Pellegriniho. Ivanovi Korčokovi sa podarilo osloviť len 23,7% respondentov. 6,3% opýtaných nedokázali určiť ani jedného kandidáta a 10,6% ľudí na túto otázku nedokázalo odpovedať.

archívne video

ROZHOVOR Hrozí kríza koalície? Pellegrini dvíha prst: Neodporúčam šponovať strunu, aby nepraskla (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Prieskum taktiež zisťoval, kto bol v dueli dôveryhodnejší. Aj v tomto prípade si Peter Pellegrini udržal priazeň ľudí a až 57,1% respondentov ho zvolilo za dôveryhodnejšieho. Korčoka hodnotilo ako dôveryhodnejšieho len 22,2% respondentov. 

Bleskový PRIESKUM! Slováci rozhodli:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Včerajšia predvolebná debata dvoch najsilnejších kandidátov na prezidenta bola kľúčová na získanie priazne voličov pred 1. kolom prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia už túto sobotu. Táto debata im mohla pomôcť osloviť ľudí, ktorí ešte váhali a neboli rozhodnutí, komu svoj hlas odovzdajú. Z výsledkov prieskumu vyplýva, že Ivan Korčok túto možnosť nevyužil a až 34,8% ľudí uviedlo, že sa ich názor po zhliadnutí televíznej debaty zhoršil. Svoj názor nezmenilo 62,3% ľudí. Naopak omnoho lepšie dopadol jeho protikandidát Peter Pellegrini, na ktorého nezmenilo názor až 80% opýtaných. Len u 2,6% respondentov sa názor na lídra strany Hlas-SD zhoršil.

Exkluzívneho bleskového prieskumu sa zúčastnilo v dňoch 18-19. marca 2024 1 400 opýtaných.

Viac o téme: PrieskumDebataMarkízaPeter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu