Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smeráčka žiada obce, aby hrali v rozhlase Pellegriniho spot! Rezort vnútra dvíha prst: Je to ľudské zlyhanie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – S blížiacim sa dátumom prvého kola prezidentských volieb vidíme posledné snahy jednotlivých kandidátov presvedčiť voličov, aby v sobotu hodili hlas práve im. Za Petra Pellegriniho orodujú aj predstavitelia strany, ktorá ho formálne vo voľbách podporila a z ktorej politiky vzišiel.

Audiozáznam Petra Pellegriniho určený pre obecné rozhlasy.

Redakcia portálu Topky.sk má k dispozícii mail, ktorý okresná predsedníčka strany Smer-SSD Jana Haláková poslala starostom a starostkám viacerých obcí. V ňom ich žiada, aby v obecnom rozhlase pustili krátky spot Petra Pellegriniho. Pellegrini podľa prieskumov patrí k hlavným kandidátom na výhru. Strana Smer-SSD ho vo voľbách formálne podporuje. "V prílohe Vám posielam audio záznam kandidáta na prezidenta SR p. Petra Pellegriniho a zároveň Vás veľmi pekne prosím o jeho opakované odvysielanie vo Vašom obecnom rozhlase až do začiatku volebného moratória. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za Vašu ústretovosť a tiež aj za ochotu i vzájomnú spoluprácu,“ píše Haláková starostkám a starostom. Mail obsahuje aj audiozáznam príhovoru Petra Pellegriniho k voličom.

Slávnostné odovzdávanie osvedčení poslancom Národnej rady SR v historickej budove NR SR v Bratislave 9. októbra 2023.
Zobraziť galériu (2)
Slávnostné odovzdávanie osvedčení poslancom Národnej rady SR v historickej budove NR SR v Bratislave 9. októbra 2023.  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Na samotnej nahrávke sa Pellegrini predstaví a pripomenie, že kandiduje za prezidenta Slovenskej republiky. „Chcem vás všetkých poprosiť, príďte 23. marca voliť. Nedajte si vziať svoje právo, aby za vás rozhodli iní, ktorí majú možno úplne iné názory. Príďte voliť a volte tak, aby ste so svojím rozhodnutím boli spokojní aj o päť rokov, na ktoré prezidenta volíme,“ hovorí šéf parlamentu. „Ponúkam vám predstavu hlavy štátu, ktorá zastupuje záujmy ľudí a nie politických strán. Predstavu prezidenta, ktorý upokojuje, a nie rozdeľuje slovenský národ. Prezdienta, ktorý dbá o dôstojný život každého jedného človeka. Prezidenta, ktorý je lídrom aj v ťažkých časoch,“ pokračuje.

Podľa ministerstva vnútra odvysielanie volebnej kampane v obecnom rozhlase na podporu kandidáta na prezidenta za úhradu hradenej kandidátom nie je porušením zákona. V poriadku to však nie je ani podľa nich. „Vami uvedený prípad však považujeme za ľudské zlyhanie a nepovažujeme to za správne,“ uviedli.

So žiadosťou o stanovisko sme sa obrátili na strany Hlas-SD a Smer-SSD. Na naše otázky však nereagovali.

Viac o téme: Prezidentské voľbyNahrávkaPeter PellegriniSmer-SSDObecný rozhľas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu