Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Čo robili slovenskí politici na MDŽ? Niekto sa tešil z nového prírastku, iní mali pracovné povinnosti

Branislav Gröhling, Peter Pellegrini a Martin Hojsík Zobraziť galériu (6)
Branislav Gröhling, Peter Pellegrini a Martin Hojsík (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Všetky ženy na celom svete včera oslavovali Medzinárodný deň žien. My sme sa pokúsili zistiť, ako ho strávili naši slovenskí politici a či si spomenuli na svoje najdrahšie polovičky. Kým niektorí nemali čas a svoju ženu obdarujú, keď sa vrátia z pracovných povinností, jeden z politikov sa tešil z nového prírastku.

Medzinárodný deň žien určite nepatrí medzi bežné dni. Množstvo mužov aspoň na chvíľu spomalí a spomenie si na tie najdôležitejšie ženy vo svojom živote. My sme sa pokúšali zistiť, ako tento sviatok oslávili naši politici. Neuveríte, čo robili.

Branislav Gröhling

Medzi najdôležitejšie ženy poslanca Branislava Gröhlinga rozhodne patrí jeho mama spolu so sestrou. "Obidve obdivujem za to, ako sa im podarilo skĺbiť rodičovstvo s prácou. Obzvlášť v minulosti to pre mamu nebolo ľahké, ale vždy sa vedela postarať, aby sme mali najlepšie možné detstvo," poznamenal pre topky. Tento deň bol však pre neho ešte o niečo výnimočnejší. Oslavovali totiž nový prírastok. "Medzinárodný deň žien som strávil pracovne, ako každý iný piatok. Ale jedna výnimočná vec sa predsa len udiala.  Kamarátke sa práve narodil syn. Celý deň sme si písali správy a posielala mi fotky, ako to celé zvláda," dodal.

Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (6)
Branislav Gröhling  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ľubomír Galko

Poslanec Ľubomír Galko musel, žiaľ, celý deň pracovať. Na svoju ženu však rozhodne nezabudol. "Kvety som manželke dal už v predstihu, lebo tento deň som bol pracovne na cestách a domov som sa vrátil až neskoro večer. Vynahradíme si to cez víkend," potvrdil pre topky. Jeho manželka rozhodne patrí medzi jeho najdôležitejšie ženy v živote. "Sme spolu už 38 rokov, z toho viac ako 33 rokov ako manželia. Patrí jej za to moja úcta, lebo boli a sú to so mnou aj daždivé dni, ale nakoniec vždy vyjde slnko a my sme tu a držíme spolu," opísal svoju manželku. Opýtali sme sa ho, kto ešte patrí medzi jeho najdôležitejšie ženy v živote. On bez váhania odpovedal. "Moja obetavá mama, ktorá sama vychovala sedem detí, nakoľko otec zomrel, keď sme boli ešte malí, šiesti školopoviní, najmladší mal len dva roky. Pred troma rokmi navždy odišla, ale v našich srdciach zostane navždy," dodal.

Ľubomír Galko
Zobraziť galériu (6)
Ľubomír Galko  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

František Majerský

František Majerský, žiaľ, tiež nemal čas byť so svojimi milovanými ženami. "Včera som mal nabitý deň povinnosťami v práci a poobede som bol so synmi, takže sme mali taký svoj chlapský čas, keďže bola manželka na kongrese. Ona oslavovala MDŽ s kolegyňami," napísal pre topky. Rozhodne však na svoje milované žienky myslí celý rok. "Medzi najdôležitejšie ženy v mojom živote patrí moja mamka, ktorá nás so súrodencami vychovala a dnes tú lásku dáva vnúčatám, určite moja sestra a samozrejme manželka, ktorá je žena môjho života," dodal poslanec Národnej rady Slovenskej republiky.

Čo robili slovenskí politici
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Martin Hojsík

Niektorí poslanci si však okrem manželiek, mám a dcér spomenuli aj na svoje kolegyne. "Môj bruselský tím tvoria predovšetkým nesmierne kvalitné a schopné kolegyne. Dnešok som strávil s nimi prípravou na hlasovanie o mojom zákone o pôde, pre ktorý sa snažíme získať čo najširšiu podporu. Poobede idem pre dcéru do školy a chystám sa variť večeru, pretože cez víkendy varím ja," opísal svoj deň poslanec Martin Hojsík pre topky.sk.

Martin Hojsík
Zobraziť galériu (6)
Martin Hojsík  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Peter Pellegrini

Pre predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Petra Pellegriniho je najdôležitejšia žena jeho života jeho mama. "Moja mama. Mám to šťastie sa k nej vždy vracať domov, a to je podľa mňa aj pre každého muža, ale aj pre každého človeka na Zemi asi ten najdôležitejší človek. Takže samozrejme moja matka." Tú v tento výnimočný deň obdaroval kyticou kvetou. Napriek pracovným povinnostiam však nezabudol ani na svoje kolegyne. "Dnes od rána som bol na výjazde, takže som obdarovával tak priebežne. Niektoré v Banskej Štiavnici, niektoré v Žiari nad Hronom. Takže nebolo to také štandardné strávenie MDŽ v mojej kancelárii, ale dodatočne tak plánujem spraviť ešte budúci týždeň, keď sa s nimi osobne stretnem." V piatok večer zavítal aj do piešťanského hotela Esplanade, kde prišiel pozdraviť ženy v rámci programu Ženy ženám.
Viac o tom, čo zažil Peter Pellegrini a aký pes ho čaká doma, sa dozvieš vo VIDEOROZHOVORE

Peter Pellegrini na MDŽ nezabudol na svoju mamu: Čím ju obdaroval? (Zdroj: NL/Vlado Anjel)

Viac o téme: Ľubomír GalkoMDŽPeter PellegriniBranislav GröhlingMartin HojsíkFrantišek Majerský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu