Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SHMÚ vydal niekoľko výstrah: Na západe bude v sobotu fúkať, v noci hrozí miestami mráz

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V sobotu (9. 3.) môže najmä na západnom Slovensku zafúkať silnejší vietor. V noci z piatka na sobotu zároveň meteorológovia miestami upozorňujú na mráz vo vegetačnom období. Vydali výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

archívne video

Snehová kalamita v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Výstrahy pred vetrom sú vydané počas celého dňa pre väčšinu Trnavského kraja, rovnako pre okresy Zlaté Moravce, Topoľčany, Nitra, Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Malacky. "Ojedinele sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť okolo 45 kilometrov za hodinu," priblížil SHMÚ.

SHMÚ vydal niekoľko výstrah:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

S mrazom treba počítať do soboty rána vo väčšine Košického kraja, tiež v okresoch Trenčín, Prievidza, Ilava a Bánovce nad Bebravou. Rovnako v okresoch Žiar nad Hronom, Zvolen, Rimavská Sobota, Revúca, Poltár, Lučenec a Detva. "Vo výške dva metre nad povrchom sa lokálne očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus tri stupne Celzia," spresnili meteorológovia.

Viac o téme: PočasieVietorMrázVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu