Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia zastavila trestné stíhanie pre nákup vrtuľníka na ministerstve vnútra: Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné

Budova Ministerstva vnútra SR
Budova Ministerstva vnútra SR (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Polícia vo februári zastavila trestné stíhanie v súvislosti s nákupom vrtuľníka na Ministerstve vnútra (MV) SR. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Potvrdil to odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Trestné stíhanie bolo ukončené vo februári 2024 uznesením o zastavení trestného stíhania," uviedla polícia. Odkázala na paragraf, podľa ktorého sa trestné stíhanie zastavuje, ak nie je skutok trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Obvinenie v danej veci nebolo vznesené.

archívne video

Prelet vrtuľníkov pri preberaní rezortu obrany (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Národná kriminálna agentúra viedla trestné stíhanie pre zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Trestné oznámenie vo veci vlani podal súčasný minister vnútra za Hlas-SD, vtedy nezaradený poslanec Národnej rady SR Matúš Šutaj Eštok.

Ministerstvo vnútra SR kúpilo minulý rok vrtuľník Leonardo AW 189 spolu s vybavením a výcvikom pre pilotov za vyše 13 miliónov eur. Zákazku zrealizovalo priamym rokovacím konaním. Okamžitý nákup minimálne jedného vrtuľníka označilo za nevyhnutný pre zachovanie schopnosti plnenia úloh Leteckého útvaru MV SR. Zmluva bola napadnutá na súde.

Viac o téme: NákupZastaveniePolícia Trestné stíhanieVrtuľník Ministerstvo vnútra SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu