Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

SaS ukázala kandidátku do europarlamentu: Do Bruselu chce ísť aj Cigániková! TOTO je Sulíkova dvojka

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Presne 100 dní pred voľbami do Európskeho parlamentu už poznáme aj mená, s ktorými chce o priazeň voličov zabojovať SaS. O tom, že lídrom kandidátky do eurovolieb bude predseda Richard Sulík už vieme niekoľko mesiacov, teraz sme však konečne zistili aj mená ďalších záujemcov o kreslo europoslanca.

SaS predstavila kandidátku do eurovolieb 2024 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

Kandidátnu listinu SaS do eurovolieb povedia Richard Sulík. Dvojkou bude súčasný europoslanec Eugen Jurzyca. Prvú trojku uzatvrára poslankyňa Vladimíra Marcinková, ktorej meno síce Sulík spomínal už na jeseň minulého roka, no ako aj ona sama priznala, rozhodla sa len tento týždeň. Štvrté miesto na kandidítke má Jana Bittó Cigániková. Päťka patrí Karolovi Galekovi.

SaS ukázala kandidátku do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Známe sú už aj mená iných strán

je už tiež známe, že kandidátku Smeru-SD do eurovolieb bude viesť súčasná europoslankyňa Monika Beňová a za ňou bude poslanec NR SR Ľuboš Blaha. KDH povedie europoslankyňa Miriam Lexmann a na kandidátke bude aj súčasný europoslanec Ivan Štefanec aj bývalý predseda Ján Figeľ. Kandidátku Kresťanskej únie povedie bývalý minister práce Milan Krajniak, ktorý odišiel z hnutia Sme rodina Borisa Kollára. Na popredných miestach kandidátky za hnutie PS majú byť aj doterajší europoslanci Martin Hojsík a Michal Wiezik. Kandidátku povedie expremiér Ľudovít Ódor. Za hnutie PS budú vo voľbách do Európskeho parlamentu kandidovať aj Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová. 

V súvislosti s SNS sa hovorí o kandidatúre Andreja Danka, ktorý bude lídrom kandidátke, ale aj o členoch vlády ako Martina Šimkovičová či Tomáš Taraba. Kandidátku Maďarskej aliancie do eurovolieb povedie József Berényi. Informoval o tom predseda strany Krisztián Forró na sobotňajšej tlačovej besede. Mimoparlamentné hnutie Republika predstaví svoju kandidátnu listinu pre voľby do Európskeho parlamentu v prvom marcovom týždni. Povedie ju predseda hnutia a súčasný europoslanec Milan Uhrík.

Eurovoľby sa konajú 8. júna 2024. 

Viac o téme: EurovoľbyKandidátiSaSEurópsky parlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu