Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nočná dráma v obci Hybe: Požiar zachvátil hospodárske budovy, nič netušiaci majiteľ spal

(Zdroj: Getty Images)

HYBE - Obyvateľov obce Hybe pri Liptovskom Mikuláši vystrašil v stredu neskoro večer hustý dym a do výšky šľahajúce plamene. Neďaleko rodinných domov horeli dve humná. Obrovskú žiaru nad obcou bolo vidieť do vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Požiar počas noci likvidovalo až 25 hasičov. Príčinu vyšetrujú.

Informuje o tom portál noviny.sk. "Jednalo sa o požiar dvoch hospodárskych budov, v ktorých sa nenachádzali hospodárske zvieratá. Na jeho likvidáciu sme používali 6 prúdov, zasahovalo 25hasičov na 7 kusoch techniky," informoval veliteľ zásahu Ľubomír Štepita. Po drevených stavbách sa oheň šíril veľmi rýchlo, zakrátko z veľkých humien zostali len obhorené konštrukcie. Príčina vzniku ničivého požiaru sa vyšetruje.

archívne video

Požiar v spaľovni odpadov na Jilemnického ulici v Prešove (Zdroj: TASR/František Iván)

Hospodárske budovy patrili staršiemu mužovi, ktorý býva sám. O požiari nič netušil, až kým ho nezobudil sused. V budovách zhorelo seno, drevo určené na kúrenie, sedliacke vozy, mláťačky, rezačky a iné staré poľnohospodárske vybavenie. Pri zásahu pomáhali aj dobrovoľníci z Hýb a Východnej. "Kontrolujú sa obhorené trámy, pretože niektoré bude treba odstraňovať z hľadiska bezpečnosti, je narušená statika toho krovu, teda toho, čo z neho zostalo," priblížil Stanislav Žiška z DHZ Hybe. 

Viac o téme: PožiarHazzHybe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu