Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dramatická situácia v domove dôchodcov! Záchranári museli rozbíjať okná, štyroch ľudí sa nepodarilo zachrániť

Príslušníci záchranných zložiek zasahujú počas požiaru v domove pre seniorov v obci Bedburg-Hau v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Zobraziť galériu (2)
Príslušníci záchranných zložiek zasahujú počas požiaru v domove pre seniorov v obci Bedburg-Hau v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. (Zdroj: TASR/Guido Schulmann/dpa)

BERLÍN - Pri požiari domova pre seniorov v meste Bedburg-hau v Severnom Porýní-Vestfálsku neďaleko hraníc s Holandskom zomreli štyria ľudia, ďalších 23 je podľa hovorkyne polície zranených. Informuje o tom agentúra DPA.

Medzi zranenými je jeden policajt a jeden hasič, museli byť odvezení do nemocnice. Záchranári z domova evakuovali 46 ľudí.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari v jednej z reštaurácií v centre Liberca (Zdroj: X/HZS Libereckého kraje)
Hovorca hasičov rozhlasovej a televíznej stanice WDR povedal, že keď okolo 05:00 prišli na miesto, panovala tam dramatická situácia. Niektorí seniori stáli za oknami a volali o pomoc, iní boli v posteliach. Záchranári museli niektoré okná rozbiť, aby klientov domova mohli zachrániť. Oheň sa natoľko rozšíril, že hasiči do niektorých častí dvojposchodovej budovy najskôr nemohli vojsť.

Ako požiar vznikol, nie je zatiaľ jasné. Horieť začalo v jednej z miestností obývaných seniormi. Viac ako tri desiatky izieb sú neobývateľné.

Viac o téme: PožiarDomov dôchodcovSenioriTragédieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu