Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Utorok priniesol najteplejší zimný deň na východe Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Dolnom Zemplíne, v obci Veľké Trakany, namerali v utorok 19,4 stupňa Celzia. "Podľa operatívnych údajov ide o najvyššiu teplotu vzduchu nameranú počas zimy na východe Slovenska," informuje na sociálnej sieti Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Doterajší maximálny teplotný rekord 19,2 stupňa Celzia namerali v roku 1990 na stanici Švedlár," dodali meteorológovia. Oznámili tiež, že počas utorka zaznamenali minimálne 19 stupňov Celzia na šiestich staniciach na východnom Slovensku.

archívne video

Teplé počasie a západ slnka vohnalo do ulíc množstvo turistov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Pokračujúci prílev veľmi teplého vzduchu pomohol prekonať i ďalšie rekordy, napríklad na letisku v Košiciach. "Doteraz najvyššia teplota zimy tam mala hodnotu 16,4 stupňa Celzia z roku 1990 a dnes tam bolo podľa operatívnych údajov až 18,1. Rekordy zimy padli aj v Tisinci, Kamenici nad Cirochou a Milhostove," dodal SHMÚ.

Pripomenul, že teplé počasie možno očakávať aj v najbližších dňoch. "Vo štvrtok (29. 2.) dokonca nie je vylúčené ani maximum teploty nad 20 stupňov Celzia, čím by bol ohrozený aj absolútny rekord zimy, 20,6 stupňa Celzia, nameraný v Žihárci a Hurbanove na konci februára 2019 a v Hurbanovej aj na konci februára 2021."

Viac o téme: VýchodSHMÚVeľké TrakanyNajteplejší deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu