Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Meteorológovia upozorňujú na víchricu na horách i výstrahy pred dažďom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Najmä na strednom a severnom Slovensku platia v piatok v niektorých okresoch výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Meteorológovia varujú v noci z piatka na sobotu (24. 2.) aj pred silnou víchricou na horách v okresoch Brezno, Poprad a Liptovský Mikuláš. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Meteorológovia upozorňujú na víchricu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

S dažďom treba od piatka večera počítať v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Prievidza, Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice a Žilina, a to až do soboty doobeda. "Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozornil SHMÚ.

archívne video

Hustý dážď v Bratislave (Zdroj: regiony.zoznam.sk)

Vydané sú aj výstrahy pred vetrom na horách

Prvý stupeň výstrahy platí do soboty doobeda vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Poprad. V okresoch Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad sa výstraha od 22.00 h zvýši na druhostupňovú, ktorá platí do 4.00 h. V okresoch Kežmarok, Poprad, Námestovo a Tvrdošín zároveň od polnoci až do soboty rána platí prvý stupeň výstrahy pred vetrom v nižších polohách.

Meteorológovia upozorňujú na víchricu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

V okresoch Michalovce a Trebišov platí výstraha druhého stupňa pred povodňami. Prvý stupeň výstrahy meteorológovia vydali pre okresy Zlaté Moravce, Prievidza, Levice, Žarnovica, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Banská Bystrica, Krupina a Levice.

Viac o téme: HoryDážďVýstrahySHMÚMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu