Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovské nešťastie pri obci Lada: 46-ročného chodca zachytilo auto priamo na ceste, nehodu neprežil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

PREŠOV - Život 46-ročného chodca si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok (22. 2.) podvečer medzi obcami Lada a Šarišská Poruba. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

archívne video

Hrozivé video z nehody na D1: Kamionista narazil do cestárskeho auta (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Ako povedala, 41-ročný vodič osobného vozidla jazdil v neosvetlenom úseku cesty a za nepriaznivých poveternostných podmienok. "Vozidlom zachytil po ceste kráčajúceho muža, ktorý bol v tmavom oblečení a nemal na sebe žiadne reflexné prvky. Chodec v dôsledku nárazu utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny," uviedla Ligdayová.

Presnou príčinou dopravnej nehody, ako aj mierou zavinenia oboch účastníkov sa bude podľa nej zaoberať poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove. Začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Polícia zároveň upozorňuje ľudí, aby nezabúdali na vlastnú bezpečnosť na cestách a používali reflexné prvky, predovšetkým počas zníženej viditeľnosti či pri zlom počasí.


 

Viac o téme: PolíciaNehodaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu