Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obľúbená služba vám už čoskoro prevetrá peňaženky! Chystá sa veľké zdražovanie a reklamy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA/ NEW YORK - Americká streamovacia platforma Netflix je aktuálne lídrom na trhu internetových televízii, pričom veľký nárast predplatiteľov im v posledných mesiacoch prinieslo opatrenie proti zdieľaniu účtov. Ďalšou novinkou, ktorá sa k nám zatiaľ ale nedostala, je zvyšovanie príjmov z reklamy.

V poslednom štvrťroku minulého roka získal Netflix 13,1 milióna predplatiteľov. Išlo o najlepší trojmesačný údaj zaznamenaný od pandemického roku 2020 a celkový počet predplatiteľov Netflixu dosiahol celosvetovo 260,3 milióna. Streamovacia platforma tiež vykázala čistý zisk vo výške 1,38 eur v poslednom štvrťroku.

Výrazné zdražovanie čaká zrejme už čoskoro aj Slovákov

Streamovací gigant pozastavil zdražovanie počas toho, ako implementoval svoju stratégiu proti zdieľaniu účtov, ale očakáva sa, že tento rok opäť pristúpi k zdvíhaniu cien. "Počas zavádzania plateného zdieľania sme zvyšovanie cien zväčša pozastavili, pretože sme to považovali za formu náhradného zvyšovania cien. Teraz, keď sme to prekonali, sme schopní obnoviť náš štandardný prístup k zvyšovaniu cien," povedal podľa Euro News Greg Peters, jeden z výkonných riaditeľov Netflixu.

Obľúbená služba vám už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: unsplash.com/freestocks)

Netflix navyše na viacerých trhoch už zrušil svoje základné balíčky a nahrádza ich predplatným za 5,99 € s reklamami. Tento formát zrejme už v najbližších mesiacoch neobíde ani Slovákov. Nové štandardné predplatné bez reklám by malo stať 13,49 eur a prémiové 4K až 19,99 eur mesačne.

Aktuálne nás na Slovensku  Netflix mesačné vyjde na 7,99 eur za Basic, 9,99 eur za Standard alebo 11,99 eur za Premium predplatné.

Viac o téme: ZdražovanieNetflix
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu