Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

EXKLUZÍVNE Sulík vyhlásil, koho chce za nového šéfa SaS: A je to poriadne prekvapenie!

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Zvrat v SaS! Na jeseň minulého roka predseda SaS Richard Sulík oznámil, že po 15 rokoch končí na stoličke lídra strany. Ako prvé meno padlo podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga. Exminister školstva mal byť jasným favoritom na prevzatie šéfovskej stoličky. V kuloároch sa hovorilo, že dokonca Richard Sulík ho má podporovať. A hovorilo sa o tom ako o hotovej veci. Sulík v exkluzívnom rozhovore pre Topky.sk dnes prezradil, že všetko je inak.

Podporovať bude totiž úplne iného kandidáta. „Podporím Mariána Viskupiča, lebo on je pre mňa garantom toho, že SaS zostane pravicovou stranou. Sme za nízke dane, za menej štátu...,“ prezradil nečakanú novinku vo videorozhovore pre Topky.sk. 

Nie je podľa neho pravdou, že minulý rok mal favorita Branislava Grohlinga. „Opakovane som sa vyjadril, že počkám, kto bude kandidovať a potom si niekoho vyberiem. Tak vybral som si teraz. Začiatkom roka Mariána Viskupiča.“ Keby sa už ktokoľvek prihlásil, nebude už meniť svoje rozhodnutie. Bude stáť a podporovať Mariána Viskupiča, ktorý len pred piatimi dňami oznámil, že sa bude uchádzať o stoličku predsedu miesto Richarda Sulíka.

Gröhling ešte v novembri v rozhovore pre topky.sk hovoril o podpore zo strany Sulíka, dnes bude asi sklamaný. „Ja vnímam podporu Richarda, ale znova zopakujem, že kandidovať môže akýkoľvek člen a voľba bude v tajnej voľbe a to je veľmi dôležité, budú o tom rozhodovať členovia Takže je dôležité aby sme sa zjednotili s členmi na našej vízii a našej budúcnosti .A to bude rozhodovať o budúcom lídrovi,“ povedal vtedy.

VIDEOROZHOVOR B. Gröhling o plánoch Sasky a spornom riadení Bratislavy Vallom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Celý rozhovor, prečo sa Richard Sulík takto rozhodol a kde vidí SaS, si môžete pozrieť na našom portáli už zajtra.  

Viac o téme: SaSRichard SulíkVoľbySloboda a solidaritaBranislav GröhlingMarián Viskupič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu