Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

TOTO ste ešte nevideli! Autentické zábery brutálnej nehody na D1: Vodič v plnej rýchlosti zdemoloval benzínku

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Reprofoto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

TRNAVA – Štvrtkové popoludnie na benzínovej stanici pri Trnave poznačila desivá nehoda. Vodič jazdiaci na D1 plynulo prešiel z ľavého pruhu na benzínku, kde zdemoloval jeden zo stojanov. Za volantom mal údajne dostať mikrospánok.

Na čerpacej stanici pri D1 auto v plnej rýchlosti vletelo do jedného zo stojanov (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

28 ročný Bulhar išiel vo štvrtok na aute Volvo V40 s nemeckými evidenčnými číslami, po diaľnici D1 smerom z Piešťan na Trnavu. Krátko pred 13:00 h mal, z doposiaľ nezistených príčin, zísť z diaľnice na odpočívadlo Červeník a vo vysokej rýchlosti naraziť do tankovacích stojanov čerpacej stanice, informuje polícia. S autom nakoniec skončil až na neďalekom parkovisku. Policajti riešia včerajšiu nehodu ako trestný čin všeobecného ohrozenia.

Autentické zábery šialenej nehody na D1 (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Zo záberov, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach je pritom zjavné, že hneď vedľa stálo iné vozidlo a chvíľu pred nárazom okolo prechádzal kamión. Celkové škody na majetku boli predbežne vyčíslené na viac ako 200-tisíc eur. Policajti mladého cudzinca podrobili dychovej skúške, s negatívnym výsledkom.

"Na mieste udalosti zasahovali jednotky z Hlohovca, Piešťan a Trnavy. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia na havarovanom vozidle, vytvorenie penotvorného vedenia a posypanie uniknutých prevádzkových kvapalín sorpčným materiálom. Zranenému vodičovi bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc. Príslušníci vykonali taktiež meranie pomocou elektrického analyzátora nebezpečenstva plynov a pár v priestoroch čerpacej stanice. Následne bolo vykonané odvetrávanie vnútorných priestorov prirodzenou ventiláciou," uviedla pre Topky hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Policajti vyšetrujú okolnosti nehody na D1
Zobraziť galériu (5)
Policajti vyšetrujú okolnosti nehody na D1  (Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

Prípad rieši kriminálna polícia 

"Prípad si vzhľadom na okolnosti prevzal trnavský vyšetrovateľ, ktorý začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Pri prehliadke vozidla policajti našli a zaistili aj viaceré predmety, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informuje polícia na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaBenzínkaČerpacia stanicaČerveník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu