Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vo štvrtok si dajte pozor na silný vietor: Na týchto miestach môže fúkať viac!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/mahkeo)

BRATISLAVA - Na viacerých miestach Slovenska treba vo štvrtok (4. 1.) počítať so silnejším vetrom. Výstraha prvého stupňa platí takmer vo všetkých okresoch Bratislavského kraja a pre okresy Dunajská Streda, Poprad a Liptovský Mikuláš. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Počas štvrtka stále platí výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Vyskytnúť sa môže v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Žilina. Vietor tam môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

archívne video

V Ružinove fúka silný vietor a sneží (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

Meteorológovia vydali tiež hydrologické výstrahy. V okresoch Michalovce, Prievidza a Bánovce nad Bebravou platí druhý stupeň výstrahy pred povodňou. Výstraha prvého stupňa pred povodňou platí pre okresy Skalica, Senica, Malacky, Trenčín, Ilava, Púchov a Považská Bystrica. Takisto aj v okresoch Bytča, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Dolný Kubín, Zlaté Moravce, Partizánske, Banská Bystrica a Trebišov bez Roňavy.

Meteorológovia varujú pred vetrom
Zobraziť galériu (2)
Meteorológovia varujú pred vetrom  (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieVietorFúkanieRegióny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu