Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Automobilka Porsche na Považí investuje 300 miliónov eur: Vznikne až 300 nových pracovných miest

Tlačová konferencia ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej k ohláseniu významnej investície na Považí Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej k ohláseniu významnej investície na Považí (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Automobilka Porsche vybuduje v priemyselnom parku v Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom) nové haly na výrobu batériových modulov. Investícia bude stáť približne 300 miliónov eur, pričom vznikne asi 300 nových pracovných miest. Na stredajšej tlačovej besede to oznámila ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

"Minulý týždeň sme na vláde schválili osvedčenie pre automobilku Porsche, s ktorou dnes uzatvoríme na základe tohto osvedčenia zmluvu o vstupe do strategického priemyselného parku Hornej Stredy," uviedla Saková. Vláda podľa nej taktiež schválila presun približne 72 miliónov eur z eurofondov na vytváranie pracovných príležitostí v regióne hornej Nitry.

Porsche na Považí investuje 300 miliónov eur, vznikne 300 pracovných miest, tvrdí Denisa Saková

Porsche na Považí investuje 300 miliónov eur, vznikne 300 pracovných miest, tvrdí Denisa Saková (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Automobilka tam podľa nej už vybudovala vývojové centrum na robotizáciu a automatizáciu. Vo februári 2024 začne v druhej fáze s výstavbou ďalších hál na výrobu batériových modulov druhej generácie. "Následne v roku 2025 sa má spustiť výroba batériových modulov pre automobil Porsche Cayenne, ktorý sa práve vyrába v Bratislave," dodala.

Tlačová konferencia ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej k ohláseniu významnej investície na Považí
Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej k ohláseniu významnej investície na Považí  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Zmluvu o spolupráci na tlačovej besede podpísal konateľ spoločnosti MH Invest Adrián Jenčo a zástupca Porsche Werkzeugbau Pavol Turňa. Ministerka sa zároveň s súvislosti s ukončením ťažby hnedého uhlia na hornej Nitre a uzatvorením elektrárne Nováky poďakovala baníkom a energetikom za ich dlhoročnú prácu v regióne.

Viac o téme: InvestíciaDenisa SakováMinisterstvo hospodárstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu