Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Polícia nahrala na VIDEO naháňačku ako z filmu: Vodič na Záhorí unikal mužom zákona 160-kilometrovou rýchlosťou

Naháňačku zo Záhoria si už pozerá celé Slovensko. Zobraziť galériu (3)
Naháňačku zo Záhoria si už pozerá celé Slovensko. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

MALACKY - Policajti mali poriadne napínavý začiatok pracovného týždňa. Nočnú službu konkrétnej hliadky na Záhorí "okorenil" vodič, ktorý si to hnal neuveriteľnou rýchlosťou k obci Tomky. Muži zákona si to všetko zaznamenali na služobnú kameru, pričom záznam sa ocitol aj na sociálnej sieti. Ukázalo sa, že vodič riadenie vozidla nezvládol.

VIDEO Polícia zverejnila nahrávku naháňačky zo Záhoria: 

Na Záhorí sa odohrala naháňačka ako z akčného filmu (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Všetko sa to rozbehlo o jednej v noci

Hliadka policajtov Obvodného oddelenia PZ v Malackách spozorovala krátko pred 01.00 h v pondelok (11.12.2023) počas hliadkovania v obci Závod motorové vozidlo zn. Volkswagen Golf. "Vodič na seba upútal pozornosť hliadky spáchaním dopravného priestupku a z uvedeného dôvodu chcela hliadka toto vozidlo zastaviť," popisujú policajti, ako k samotnej naháňačke došlo.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (3)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Znamenia si nevšímal, namiesto toho pridal

Vodič však na znamenia hliadky nereagoval, prudko zrýchlil a z miesta unikal tak, že naplno dupol na plynový pedál. Bolo to v smere na obec Tomky. "Policajti zákonným spôsobom za využitia výstražného svetelného a zvukového znamenia vyzývali muža k zastaveniu, vodič však na tieto výzvy nereagoval a vysokou rýchlosťou – v obci približne 120 km/h a mimo obce takmer 160 km/h, unikal," popisujú ďalšie minúty muži zákona.

Polícia nahrala na VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zistilo sa to, čoho sa muž zrejme obával - má zákaz

Muž potom ďalej unikal cez obce Borský sv. Jur, Sekule, Moravský sv. Ján, Veľké Leváre, Malé Leváre, Gajary, pričom za obcou Gajary nezvládol riadenie a zišiel mimo vozovky do poľa, kde vozidlo zostalo stáť. Vodičovi následne nasadili putá. "Pri lustrácii bolo zistené že vodič viedol vozidlo napriek súdom uloženému zákazu viesť motorové vozidlá," tvrdí polícia, pričom dodala, že muž javil podozrenie z užitia návykových látok.

"Po vykonaní potrebných úkonov bolo zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Malackách vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia 40-ročnému Petrovi L. z okresu Malacky. Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia a vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní," uzavreli.

Viac o téme: VideoPolicajtiNaháňačkaPolícia Záhorie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu