Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poslanci Národnej rady SR pokračujú v diskusii o balíku konsolidačných opatrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR začínajú piaty rokovací deň aktuálnej 6. schôdze pokračovaním diskusie o balíku konsolidačných opatrení. Do rozpravy v druhom čítaní, ktorá sa začala ešte v utorok (12.12.), sa písomne prihlásilo 22 poslancov. Na vystúpenie čaká ešte sedem rečníkov, následne sa môžu ďalší prihlásiť ústne.

Balík má v budúcom roku priniesť do rozpočtu viac ako 1,5 miliardy eur. Jeho súčasťou je mimoriadne zdanenie bánk, predĺženie solidárneho príspevku z ropy, zvýšenie spotrebných daní z alkoholu a tabaku, ale aj zníženie príspevku do 2. dôchodkového piliera či zvýšenie zdravotného odvodu. 

Archívne video: Hlasovanie NR SR k Programovému vyhláseniu vlády

Hlasovanie NR SR k Programovému vyhláseniu vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Po prerokovaní tohto bodu by sa mali poslanci venovať ďalším vládnym návrhom v druhom čítaní, o ktorých rokujú v skrátenom legislatívnom konaní. Ide napríklad o novelu kompetenčného zákona, ktorá hovorí o zriadení nového ministerstva, ale aj o zmene spôsobu výberu šéfa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a ďalších úpravách. Popoludní majú na 14. hodinu termínované rokovanie o vládnom návrhu zákona o ochrane spotrebiteľa v prvom čítaní.

Viac o téme: OpatreniaDiskusiaNR SR6. schôdzaKonsolidačný balík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu