Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vláda zrušila neaktuálne či nevykonateľné úlohy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda SR zrušila niektoré úlohy, ktorými boli v uzneseniach poverení ešte predchádzajúci ministri. Ide o 17 úloh, najstaršia z nich je z roku 2007. Väčšina z nich bola neaktuálna, niektoré nebolo možné vykonať. Vládny kabinet o tom rozhodol v utorok na výjazdovom rokovaní.

Archívne video: Jana Bittó Cigániková sa vyjadrila na tému vláda pokračuje v Matovičových šľapajách

Jana Bittó Cigániková sa vyjadrila na tému vláda pokračuje v Matovičových šľapajách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vybraní šéfovia rezortov sa tak už nemusia zaoberať napríklad kontrolou akčného plánu energetickej efektívnosti, ktorému už vypršalo obdobie, na ktoré bol vypracovaný a navyše oblasť energetickej efektívnosti už pokrýva ministerstvo hospodárstva.

Vláda zrušila neaktuálne či
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Príslušní ministri už tiež nemusia kontrolovať plnenie akčného plánu pre mokrade. Pre duplicitu bola zrušená aj úloha predložiť materiál o nastavení udržateľnej stratégie poplatkov za dopravnú cestu. Zrušená bola napríklad aj úloha spolupracovať pri monitorovaní pokroku v implementácii Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj či niektoré ďalšie úlohy, ktoré pre neschválenie zákonov nie je možné vykonať.

Vláda tiež rozhodla o posunutí termínov siedmich úloh. Ide napríklad o začatie projektu obchvatu Prievidze, kde ešte prebieha verejné obstarávanie či o prípravu legislatívy k európskej smernici o poplatkoch za používanie dopravnej infraštruktúry vozidlami.

Viac o téme: Vládaúlohy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu