Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

EXKLUZÍVNE Premiér Robert Fico v nemocnici pre odsúdených a obvinených : Čo sa deje?

Fico navštívil nemocnicu pre obvinených Zobraziť galériu (2)
Fico navštívil nemocnicu pre obvinených (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

TRENČÍN – Premiér Robert Fico dnes podvečer nečakane navštívil nemocnicu pre odsúdených a obvinených v Trenčíne. Zisťovali sme, o čo ide.

Návšteva predsedu vlády má súvisieť s prípadom spred troch rokov, keď za múrmi žalára zomrel advokát z kauzy Dobytkár. Krivočenko bol zadržaný a obvinený z prania špinavých peňazí.

Premiér Robert Fico nečakane navštívil nemocnicu pre odsúdených a obvinených v Trenčíne (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

Právnik Ľubomír Krivočenko po roku strávenom v ústave na výkon trestu podľahol následkom covidu, niektorými politikmi označovaného za chrípočku. Smutný prípad, ktorý sa stal za bývalej vlády, vyvolával otázky, prečo sa rodina dozvedela o jeho úmrtí v trenčianskej nemocnici až po týždni. Koronavírusom sa mal nakaziť ešte v Justičnom paláci v Bratislave, následne bol však prevezený do Trenčína.

EXKLUZÍVNE Premiér Robert Fico
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

O jeho stave rodinu neinformovali z dôvodu, že chýbalo splnomocnenie od notára. Krivočenko ho podľa medializovaných informácií chcel podpísať, prokurátor mu však návštevu u notára nepovolil. Prípad vtedy riešila špeciálna prokuratúra po vedením Daniela Lipšica, ktorú Smer navrhuje zrušiť. Ministerkou spravodlivosti bola v tom čase Mária Kolíková, ktorá informovala o smrti advokáta ako o prvej obeti koronavírusu z radov väzňov.

Smer-SD bude požadovať k spomínanému prípade aj zvolanie mimoriadnej schôdze v NRSR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu