Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Igor Matovič víta slová prezidentky, očakával by od nej väčšiu aktivitu

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Líder hnutia Slovensko Igor Matovič víta vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá nevylučuje prípadné veto ani podanie na Ústavný súd SR v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Očakával by, že bude vyvíjať k tejto téme aktívnejšiu činnosť pre zachovanie demokracie na Slovensku.

"Vieme o tom, čo sa tu chystá pár týždňov, očakával som od nej, že bude burcovať davy, že bude využívať svoju pozíciu omnoho intenzívnejšie už niekoľko týždňov. Verím, že jej vydrží to odhodlanie a podať návrh na Ústavný súd a vrátiť zákon parlamentu je to najmenej, čo môže urobiť," uviedol na tlačovej konferencii Matovič.

Prezidentka Zuzana Čaputová si myslí, že náhle rušenie špeciálnej prokuratúry bez odbornej diskusie je vážny problém

Prezidentka Zuzana Čaputová si myslí, že náhle rušenie špeciálnej prokuratúry bez odbornej diskusie je vážny problém (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Igor Matovič
Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Prezidentka v piatok kritizovala koalíciu, že chce zmeny prijať v skrátenom legislatívnom konaní bez diskusie s odbornou a laickou verejnosťou. Rušenie ÚŠP sa javí Čaputovej ako účelový a neprípustný personálny zásah zo strany politickej moci do fungovania prokuratúry. V návrhu podľa nej absentujú reálne dôvody na skrátené legislatívne konanie. Zároveň poukázala, že vládny návrh oslabuje aj ochranu oznamovateľov korupcie. Z právnej ochrany sa má vybrať jedna celá profesijná skupina policajtov.

Viac o téme: PrezidentkaIgor MatovičZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu