Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Expremiér sa stal držiteľom prestížneho ocenenia: Známy magazín označil Ódora ako osobnosť roka!

Ódor si vyslúžil prestížne ocenenie. Zobraziť galériu (3)
Ódor si vyslúžil prestížne ocenenie. (Zdroj: Forbes, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Bývalý predseda vlády a viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ľudovít Ódor si len krátko po odovzdaní Úradu vlády SR prevzal prestížne ocenenie, ktoré ho stavia do pozície jedinečnej osobnosti končiaceho sa roka. Čím si to expremiér vyslúžil?

archívne video

Ľudovít Ódor odovzdal Robertovi Ficovi Úrad vlády (Zdroj: Úrad vlády SR)

Prestížne ocenenie pre lídra úradníckej vlády

Ľudovít Ódor, bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska a počas necelých piatich mesiacov pred voľbami a krátko po nich premiér úradníckej vlády, sa stal Osobnosťou roka 2023 podľa prestížneho magazínu Forbes.

Expremiér sa stal držiteľom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Forbes)

Ocenenie si expremiér prevzal v pondelok počas slávnostného galavečera Top Covers, na ktorom sa každoročne stretávajú obálkové tváre magazínu Forbes Slovensko. Forbes odovzdal ocenenie Osobnosť roka už po desiaty raz.

"Nudné vládnutie" bez konfliktov, atómoviek a iného zmätku

Ódor si cenu vyslúžil za to, že dokázal krajinu viesť bez zbytočnej polarizácie, pragmaticky a s nadhľadom. Napokon, to bol aj hlavný cieľ niekdajšieho viceguvernéra Národnej Banky Slovenska, ako prezradil v rozhovore pre decembrové číslo magazínu Forbes.

Expremiér sa stal držiteľom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Forbes)

"Chcel som priniesť trochu pokoja, ukázať, že sa dá vládnuť aj inak, že to nemusí byť o emóciách, nenávisti, 'atómovkách'. Chcel som teda takú normálne nudnú vládu," povedal a dodal, že osobne bolo pre neho dôležité zanechať pre budúcich zvolených zástupcov ľudu manuál na ďalšie roky. "V pár dôležitých oblastiach – v udržaní talentu na Slovensku, čerpaní eurofondov, ozdravení verejných financií – som chcel ukázať aspoň nejaký návod, ako sa posunúť, lebo to Slovensko potrebuje," dodal v rozhovore pre Forbes.

Viac o téme: ForbesOcenenieĽudovít ÓdorOsobnosť roka 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu